Inwoners denken actief mee
De inwoners zijn vanaf het begin meegenomen in het proces. Samen is gesproken over hoe natuur, water en duurzaamheid een belangrijke basis vormen voor de ontwikkeling van Gnephoek. De aanwezigen kregen een toelichting op de eerste ontwerptekeningen en het concept Masterplan, waarin veel ruimte is voor natuurontwikkeling, waterbeheer en een groene, gezonde leefomgeving.
Mooi gesprek over toekomstig natuurgebied
De bijeenkomst kenmerkte zich door een open en constructieve dialoog. Inwoners, experts en beleidsmakers deelden hun ideeën en zorgen over het nieuwe natuurgebied, de inrichting van het landschap en de kansen voor duurzame waterhuishouding. Naast waardering voor de manier waarop natuur en water als uitgangspunt worden genomen bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk zijn er ook zorgen. Inwoners benadrukten het belang van een goed beheerplan en voldoende middelen om het groen duurzaam en aantrekkelijk te houden, zodat de kwaliteit en biodiversiteit op lange termijn gewaarborgd blijven. Daarnaast werd het belang van de cultuurhistorische waarde van de lintbebouwing langs de Landlustweg benadrukt.
Vervolg en verslag
De input uit deze werkgroepen wordt waar mogelijk meegenomen bij de verdere uitwerking van het masterplan. Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst wordt begin juni gepubliceerd op deze website. Zo blijven inwoners en belanghebbenden goed geïnformeerd en betrokken bij de plannen voor de toekomst van Gnephoek.