Meedenken Denk u ook mee? Na positieve besluitvorming in oktober 2024 start de participatie voor het Masterplan.Meer weten of aanmelden?

Natuur én wonen als ambitie

De toekomst
van de Gnephoek

In Alphen aan den Rijn en de regio willen steeds meer mensen wonen, werken en recreëren. De afgelopen jaren is de vraag naar nieuwe woningen, werkplekken en voorzieningen binnen de grenzen van de stad opgelost. Maar de ruimte om dit te blijven doen, raakt op. Aan de andere kant heeft de natuur het moeilijk, gaan veel planten en diersoorten achteruit en wordt het klimaat extremer.

 

 

Kansen in het Groene Hart

Daarom is onderzocht of in de Gnephoekpolder nieuwe woningen en voorzieningen kunnen worden gebouwd. Tegelijkertijd de waterhuishouding en natuur kunnen worden verbeterd en werkgelegenheid kan worden gecreëerd.   Het resultaat staat beschreven in het Contourenplan Gnephoek. In het Contourenplan laten we zien hoe uitbreiden van de stad en verbetering van de natuur samen kunnen gaan.

Bekijk het contourenplan

 

 

In het nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"In het nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Binnenkort

{"tabBasic":{"type":"events","title":"Binnenkort","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Meedenken

Via deze website blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Gnephoek. U kunt zich hier ook aanmelden zodat u altijd van het laatste nieuws op de hoogte blijft. U wordt dan ook uitgenodigd voor de participatiebijeenkomsten die we gaan organiseren vanaf eind 2024.

Denkt u ook mee?

 

 

De gebiedsontwikkeling in de Gnephoek is een samenwerking tussen deze partijen: 

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen